Zintuigentuin

In maart 2016 startten kinderen, leerkrachten en ouders samen met tuinarchitect Willy Mol met de aanleg van onze zintuigentuin. Een zintuigentuin is een tuin, die op een dusdanige wijze is ingericht dat de zintuigen zoveel mogelijk geprikkeld worden. Deze tuin is gelegen in het bos achter de school en heeft o.a. een blote voetenpad, een wilgeniglo, een moestuin, een kruidentuin, een geurtuin van bloemen, een tuin met natuurlijke geluiden zoals bamboestaven en een insectenhotel.

En zoals het in een mierenkolonie de gewoonte is, werkten we allemaal samen om tot het prachtige eindresultaat te komen:

  • De kleuters verzamelden materialen in het bos voor het insectenhotel en schilderden de vogelkastjes, die de kinderen van het zesde leerjaar timmerden.
  • Het eerste leerjaar maakte het insectenhotel door de materialen, die de kleuters in het bos verzamelden, te stapelen in het houten geraamte dat de klusjesman timmerde.
  • Klas 2 legde een moes- en kruidentuin aan.
  • Het derde en vierde leerjaar hielpen mee het blote voetenpad vorm te geven door dennenappels, zand, takjes, mos,… in te kruien.
  • Klas 5 bouwde een wilgeniglo en een wilgenmuur.
  • De leerlingen van klas 6 timmerden de vogelkastjes en bevestigden deze tegen de bomen.

Zowel tijdens de middagspeeltijd als tijdens lesactiviteiten kunnen kinderen spelen in de zintuigentuin.

Schoolinfo

Onze school
De werking van onze kleuterschool
Missie & Visie
Schoolteam
Lesurenregeling
Voor- en naschoolse opvang
Zorgbeleid
Oudercomité: de Bosmierouders
Ouderbevraging
Projecten
Nieuwsbrief
Documenten
CLB