Klas 6A Meester Luc

Wij zijn klas 6A, de oudste leerlingen – 10 jongens en 8 meisjes – van de school. Na vele jaren, zijn we eindelijk de oudsten. Dit wordt zeker een leuk jaar. We gaan er echt nog van genieten. Daar gaan we met onze toffe klasgroep en de meester wel voor zorgen.
Wij en de meester weten van vele lessen wel een pretje te maken.. Wij leren veel interessante dingen, zodat we op het einde van het schooljaar klaar zijn voor het middelbaar. Zo rekenen we onder meer tot meer dan 1 miljard. Op de site van Frank Debooseres klokje van 1 miljard seconden vonden we dat een jaar 31.556.925 seconden telt en dat het ongeveer 32 jaar duurt voor die 1 miljard seconden voorbij zijn.
Elke dag lezen we een kwartiertje in de klas.  Andere lessen op ons lessenrooster zijn: taal, Frans, WO, drama, muziek, knutselen, …
Er zitten een paar grappenmakers in onze klas. Samen vormen we een toffe en slimme groep. Een voordeel van onze klas is dat er geen pesters zijn. We sluiten niemand uit en respecteren mekaar. Heel soms hebben we wel eens ruzie, maar daarna zijn we snel weer dikke vrienden. Kortom: we zijn een toffe bende. Dus kom er lekker bij en je zal je nooit vervelen! 

Eén keer per week krijgen de zesdeklassers die het willen een Spaans lesje van juffrouw Greet.  Zouden we een mondjevol Spaans kunnen spreken als we in mei voor een week naar Galicië in Noord-Spanje reizen?
We zijn ook sportief en spelen erg graag op het omnisportveld, het klimtoestel en de evenwichtsring.
Ook nemen we met onze klas op twee woensdagnamiddagen deel aan een hockey- en netbaltornooi in sporthal De Bleukens.
Nog enkele andere leuke activiteiten staan op ons programma: sportdag op het Zilvermeer, Strapdag, scholencross op  De Bleukens, schaatsen, carnavalsfeest, en nog veel meer.
Na de receptie is het schooljaar gedaan. Daarna gaan we naar het middelbaar. We zullen De Bosmier dan zeker missen, maar we komen sowieso nog op bezoek. Vooral de eerste schooldag, want dan krijgen we een lekker ijsje.
Dit zijn onze namen: Alexander C., Sam, Mathis, Lander, Stig, Norah, Deavlin, Tristan, Olivier, Ymke, Noah, Lies, Fran, Alexander V., Seppe, Tess, Kaat, Tjebbe.

6A kalender

1 september 2020
start nieuw schooljaar
23 september 2020
scholencross
23 september 2020
facultatieve verlofdag
30 september 2020
schoolfotograaf: klasfoto's
5 oktober 2020
dag van de leerkracht