Klas 6A Meester Luc

Wij zijn klas 6, de oudste leerlingen – 10 jongens en 10 meisjes – van de school. Na vele jaren, zijn we eindelijk de oudsten. Dit wordt zeker het leukste jaar. We gaan er echt nog van genieten. Daar gaan we met onze toffe klasgroep en de meester wel voor zorgen.
Wij en de meester weten van elke les wel een pretje te maken.. Wij leren veel interessante dingen, zodat we op het einde van het schooljaar klaar zijn voor het middelbaar. Zo rekenen we onder meer tot meer dan 1 miljard. Dat is al veel, hè? Maar toch lukt dat al aardig goed. Elke dag lezen we een kwartiertje in de klas. Andere fijne lessen die we doen zijn: taal, Frans, drama, muziek, knutselen, …
Er zitten een paar grappenmakers in onze klas. Samen vormen we een toffe en slimme groep. Sommigen onder ons gaan zelfs naar de kangoeroeklas. Een voordeel van onze klas is dat er geen pesters zijn. We sluiten niemand uit en respecteren mekaar. Heel soms hebben we wel een ruzie, maar daarna zijn we snel weer dikke vrienden. Dus kom er lekker bij en je zal je nooit vervelen! Kortom: we zijn een toffe bende en de leukste klas die je je kan inbeelden.

Ook doen we een heleboel plezierige activiteiten. Zo mogen we om de beurt op verkenning in de zintuigentuin met het blotevoetenpad, moestuin en wilgeniglo. Eén keer per week krijgen de zesdeklassers die het willen een Spaans lesje van juffrouw Greet,.
We zijn ook sportief en spelen erg graag op het omnisportveld, het klimtoestel en de evenwichtsring. Ook nemen we met onze klas op een woensdagnamiddag deel aan een hockey- en netbaltornooi.
Eind juni gaan we op zeeklassen naar Oostduinkerke. Dat wordt fantastisch! Ook enkele andere leuke uitstappen staan op ons programma: Strapdag met picknick op straat, sportdag op het Zilvermeer en De Bleukens, Langste Nacht, schaatsen, carnavalsfeest, studiereis naar de Ardennen, en nog veel meer.
Op het einde van het schooljaar nemen we deel aan een fietsexamen in het centrum van Mol. Hopelijk gaat dat goed.
Na de receptie is het schooljaar gedaan. Daarna gaan we naar het middelbaar. We zullen De Bosmier dan zeker missen, maar we komen sowieso nog op bezoek. Vooral de eerste schooldag, want dan krijgen we een lekker ijsje.
Dit zijn onze namen: Thomas, Hailey, Niels, Tim, Anke, Seppe, Alexander, Liesje, Cédric, Renaud, Zoë, Kaat, Freya, Rune, Mhyriene, Fien, Kato, Jens, Giel., Elize

KLAS 6 IS STERK EN DAT IS ONS HANDELSMERK!

6A kalender

29 november 2019
bezoek sinterklaas
4 december 2019
Unihockey (namiddag)
5 december 2019
zwemmen De Merel 14.00u-15.00u
20 december 2019
kerstconcert en markt
23 december 2019
kerstvakantie